Za obiskovalce

Skupaj lahko ustvarimo zeleno zgodbo trajnostnega turizma

Na destinaciji Brežice, se zavedamo odgovornosti, ki ga imamo do okolja, zato smo za vas pripravili zelene napotke. Z upoštevanjem le teh lahko pripomorete k vašemu in našemu zdravju, ter ohranjanju naravnih danosti. Ne pozabite: Varujmo naravo, saj je ena sama. 

Priporočamo:

  • Voda v destinaciji Brežice je čista in neoporečna. Ob odkrivanju naše destinacije je odličen sopotnik, ki poskrbi za vašo hidracijo. Ob tem bi priporočili še uporabo steklene "flaške", saj z njo prispevate k ohranjanju narave. 
  • Z nakupom lokalnih dobrin in spominkov, krepite lokalno gospodarstvo. S tem podpirate lokalne obrtnike, sami pa uživate v izdelkih, lokalnega izvora. Podpirajmo lokalno!
  • Voda je vir življenja. Slovenija se lahko pohvali z bogato vodno zalogo. Vsekakor pa je potrebno z naravnimi viri delovati skrbno in previdno. Ena od možnosti ohranjanja vodnega bogastva je preprosto zapiranje vode med tuširanjem.
  • Za varno in brezskrbno odkrivanje naravnih bogastev na naši destinaciji smo uredili in ustrezno označili poti. Raziskujte po označenih poteh.
  • Potujte zeleno.  V sklopu trajnostnega razvoja imamo vzpostavljen sistem "Brž kolo", ki omogoča brezplačno izposojo koles na sedmih lokacijah v mestu Brežice. Prav tako si lahko izposodite električna kolesa in z njimi raziskujete destinacijo.
  • Narava je ena sama. Odprite ji svoje srce in narava bo vam povrnila to ljubezen.
Za obiskovalce

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

E-novice