Restavracije

Ko zadiši po pristnem domačem

« Nazaj

V brežiških restavracijah in picerijah vedno diši – po lokalnem in domačem. Vaše brbončice bodo razvajali slastni okusi, bogati meniji pa bodo poskrbeli, da bo prav vsak našel nekaj zase.Namig: nikar ne pozabite na hišne specialitete.

Stran 1 od 2 (Vseh vnosov: 23)

À la carte restavracija MM — Hotel Terme

À la carte restavracija MM — Hotel Terme

Topliška cesta 358250Brežice

Okusi in dekoracije jedi, ki jih skrbno pripravljajo naši kuharski mojstri, vedno znova navdušujejo tudi najzahtevnejše gurmane v à la carte restavraciji MM. Skrbno izbrane sestavine, kombinacija barv in okusov prepričajo še tako zahtevne goste. Restavracija je priljubljena tako za poslovna kosila in večerje kot tudi za romantično razvajanje v dvoje.

Beach Bar Tochka

Beach Bar Tochka

Velike Malence 38262Krška vas

Na čudoviti lokaciji ob reki Krki v Velikih Malencah so na voljo opremljeni prostori za piknik za manjše in večje skupine. Tam so tudi naprave ulične vadbe ali street workout športnega poligona SRC Grič. Poleti Beach bar Tochka ponuja pokrito omizje, žar, hladilnik, elektriko, dostop za kopanje, možnost najema kanujev, naročila hrane in pijače ter zabavo. Vsekakor najboljša izbira za rojstne dneve za vse generacije, zabavo s prijatelji, obletnice (vse po vrsti), srečanja s sodelavci ali kar tako!

Gostilna Cetin

Gostilna Cetin

Mostec 468257Dobova

Gostilna je v vasi Mostec, le streljaj od Term Čatež. Od tam se lahko do gostilne odpravite kar z brodom, ki vas po Savi prepelje na drugo stran. Prijazno osebje vam bo v prijetnem ambientu postreglo z dobro in okusno hrano. Ponujajo malice, kosila, pice in ribje jedi ter ostale jedi po naročilu. Naenkrat lahko na zunanji terasi sprejmejo od 50 do 60 ljudi, v notranjih prostorih pa od 150 do 200.

Gostilna Erban

Gostilna Erban

Župelevec 51a8258Kapele

Gostilna Erban je v vasi Župelevec, ob glavni cesti, ki povezuje Brežice z Bizeljskim. V prostoru, ki sprejme 90 ljudi, in na pokriti terasi, ki sprejme 55 ljudi, vam bodo postregli z okusno malico in pijačo, jedmi po naročilu, juhami, picami, solatami, testeninami, mesom in zelenjavo z žara ter sladicami.

Gostilna Grill Brežice

Gostilna Grill Brežice

Ulica kozjanskih borcev 188250Brežice

Gostilna Grill Brežice ponuja specialitete z žara, pečene na naravnem lesnem oglju, kar daje jedem odličen in prepoznaven okus. Na voljo so vse vrste mesnih jedi z žara, prilog za žar, zelenjavnih jedi z žara, okusnih pic, solat in sladic. Vsak dan med tednom ponujamo dve vrsti svežih okusnih malic, v času malic pa tudi vaše izbrane najljubše jedi po ugodnih cenah. Pečejo pice za vse okuse z veliko izbiro dodatkov po vaših željah. Za sladek dan ponujajo okusne sladice. Jedi vam po želji tudi dostavijo, kar omogočajo tudi v času malic. Po vaših željah vam pripravijo tudi catering. Pridite in poskusite njihovo pestro ponudbo hrane in pijače ter uživajte v prijetnem in mirnem ambientu, klimatiziranih prostorih ali senčni terasi, kjer vas z veseljem pričakujejo.

Gostilna in picerija Valentina

Gostilna in picerija Valentina

Selska cesta 15b8257Dobova

Ob prečkanju slovensko-hrvaške meje v Dobovi na skrajnem jugovzhodnem delu Slovenije popotnike najprej prijazno pozdravi Gostilna in picerija Valentina. Znana je po okusnih picah iz krušne peči, mehiških in drugih jedeh ter odličnih domačih sladicah. Ambient je primeren za druženje, osebna praznovanja in manjše poslovne prireditve. Poskrbljeno je tudi za otroško igro in prenočišče za goste.

Gostilna in pizzeria Santa Lucija

Gostilna in pizzeria Santa Lucija

Cesta prvih borcev 158250Brežice

Nekoč lekarna, danes pa Gostilna in pizzerija Santa Lucija je v samem mestnem središču Brežic. V prijetnem baročnem ambientu vam bodo postregli s picami, mesom z žara, toplimi začetnimi jedmi, zrezki, ribami, špageti, lazanjami, gobami, tartufi, morskimi specialitetami, solatami in sladicami. Po želji vam pripravijo tudi slavnostno kosilo in večerjo za različne priložnosti. Skupna kapaciteta njihovih prostorov, delno ločenih jedilnic, je 200 oseb. Možnost dostave in catering. Posebna soba za zaključene družbe do 40 oseb, pri rezervacijah pestra ponudba menijev ali jedi po naročilu à la carte.

Gostilna in pizzerija Italia

Gostilna in pizzerija Italia

Borštnikova ulica 108250Brežice

Gostilna in pizzeria Italia vas pričaka tik ob vstopu v Brežice, le 2 kilometra stran od Term Čatež. Postregli vam bodo na prostorni zunanji terasi ali v prijetnem notranjem ambientu, ki skupaj sprejmeta 100 ljudi. Če ste ljubitelji domače slovenske hrane, pic, jedi na žaru ali pa slastnih vegetarijanskih jedi, je Italia prava izbira. Naročene jedi vam tudi dostavijo na želeno lokacijo.

Gostilna in prenočišča Kocjan

Gostilna in prenočišča Kocjan

Stara vas 638259Bizeljsko

Gostilna Kocjan je v Stari vasi na Bizeljskem, od Brežic oddaljena 15 kilometrov. Gostilna je zelo znana po odlični domači hrani, prijazni postrežbi ter prijetnem vzdušju, ki spravi v dobro voljo vsakogar. Ponudili vam bodo domač kruh, juhe, mesne jedi, domače sezonske jedi, raznovrstne priloge, solate ter domače sladice. Gostilna ima na razpolago tri moderne prostore za 60, 70 in 120 ljudi z dvema zunanjima terasama. Poleg pestre ponudbe domačih jedi, za katere poskrbijo izkušeni kuharji, ponuja gostilna tudi odlična točena in ustekleničena vina znanih domačih vinarjev.

Gostilna Magdalena

Gostilna Magdalena

Jesenice 9g8261Jesenice na Dolenjskem

Gostilna je v Jesenicah na Dolenjskem, blizu državne meje s Hrvaško, 11 kilometrov od Brežic in 9 od Term Čatež. Družinsko vodena gostilna s prenočišči gostom ponuja različne domače in tuje specialitete. Med drugim vam bodo postregli tudi z jagenjčkom z žara, jedmi izpod peke in domačimi sladicami. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji vegetarijanskih jedi in morske hrane.

Gostilna pension Les

Gostilna pension Les

Rimska cesta 31, Čatež ob Savi8250Brežice

Sezonsko sveža ponudba Gostilne pensiona Les vas ne bo pustila ravnodušnih. Izbor jedi po naročilu temelji predvsem na pristni slovenski hrani in tradicionalnih hišnih jedeh, poleg teh pa ponujajo tudi kontinentalne in mediteranske specialitete ter odlične pice in druge jedi iz krušne peči. Ob nedeljah goste razvajajo s tradicionalnimi nedeljskimi kosili, lokacija je priljubljena za poslovna kosila, z vnaprej pripravljenimi meniji pa sprejemajo tudi izletniške skupine. Pester izbor jedi dopolnjujejo odlična lokalna vina in vina drugih slovenskih vinogradnih okolišev. Njihova ponudba se ponaša s skrbno izbranimi sestavinami lokalnih dobaviteljev, kar jim omogoča zagotavljanje visoko kakovostne kulinarične ponudbe. Zraven je električna polnilnica za avtomobile.

Gostilna Pohak

Gostilna Pohak

Cerklje ob Krki 39a8263Cerklje ob Krki

Gostilna Pohak je svoje mesto našla v središču Cerkelj ob Krki, ob cesti, ki Brežice povezuje s Kostanjevico ob Krki. Od Brežic in Term Čatež je oddaljena dobrih sedem kilometrov. V prijetnem in domačem ambientu, ki lahko naenkrat sprejme 60 ljudi, terasa pa 30, vas od ponedeljka do sobote razveselijo z malicami, vsak dan pa s picami, ribjimi jedmi in jedmi po naročilu. Vsako soboto vam ponudijo tudi sveže pečenega odojka.

Stran 1 od 2 (Vseh vnosov: 23)

Prihajajoči dogodki

Bizeljsko

Si želite destinacijo okusiti?

Brežice so že od nekdaj veljale za gastronomsko bogato območje s pestro izbiro jedi in kakovostnimi vini. V mestnem jedru Brežic je Ošterija Debeluh, ki je prejemnica Michelinovega krožnika. Chef Jure Tomič goste očara s kreativnimi jedmi, sestavljenimi iz lokalnih sestavin, in dokazuje, da je kulinarika prava umetnost. 
Če vam bolj ustrezajo tradicionalne jedi, so vam na razpolago turistične kmetije in restavracije s poudarkom na domačih jedeh. Lahko pa se odločite za potep po vinskih cestah, kjer vas v zidanicah ali repnicah čaka tudi degustacija lokalnih vin.

Vinotoči in vinske kleti

Potep po občini Brežice ponuja edinstveno gastronomsko doživetje

Po gričevjih se namreč vijeta dve vinski cesti – Podgorjanska in Bizeljsko-Sremiška, kjer stojijo prijazne domačije, turistične kmetije, gostilne in vinotoči, ki goste postrežejo z odličnim vinom in domačimi dobrotami, ki jih domačini pridelajo sami. Z miz bo zadišalo po pečenem piščancu z mlinci, svinjski pečenki, suhomesnatih izdelkih, sirovem kolaču, če se mudite na Bizeljskem, pa morate poskusiti tudi značilen bizeljski ajdov kolač.

Vinska klet Wisell – Grad Bizeljsko

Lokalno vino in kulinarika

Lokalnemu vinu in kulinariki je posebna pozornost namenjena tudi na večjih, sedaj že tradicionalnih prireditvah v Brežicah in okolici, ki jih nikakor ne smete zamuditi.

Restavracije

Kulinarično razvajanje za vse okuse

Mnogo kotičkov za kulinarično razvajanje najdete tudi v starem mestnem jedru Brežic, kjer odlične restavracije vabijo s svojo bogato ponudbo za vse okuse. V slaščičarnah je poskrbljeno tudi za sladkosnede.

E-novice

  • Občina Brežice
  • I feel Slovenia
  • Združenje zgodovinskih mest Slovenije
  • Slovenia Green
  • Green & Safe
  • Safe travels