Restavracije

Ko zadiši po pristnem domačem

Nazaj

V brežiških restavracijah in picerijah vedno diši – po lokalnem in domačem.

Vaše brbončice bodo razvajali slastni okusi, bogati meniji pa bodo poskrbeli, da bo prav vsak našel nekaj zase. Namig: nikar ne pozabite na hišne specialitete.

Prihajajoči dogodki

Si želite destinacijo okusiti?

Brežice so že od nekdaj veljale za gastronomsko bogato območje s pestro izbiro jedi in kakovostnimi vini. V mestnem jedru Brežic je Ošterija Debeluh, ki je prejemnica Michelinovega krožnika. Chef Jure Tomič goste očara s kreativnimi jedmi, sestavljenimi iz lokalnih sestavin, in dokazuje, da je kulinarika prava umetnost. 
Če vam bolj ustrezajo tradicionalne jedi, so vam na razpolago turistične kmetije in restavracije s poudarkom na domačih jedeh. Lahko pa se odločite za potep po vinskih cestah, kjer vas v zidanicah ali repnicah čaka tudi degustacija lokalnih vin.

Potep po občini Brežice ponuja edinstveno gastronomsko doživetje

Po gričevjih se namreč vijeta dve vinski cesti – Podgorjanska in Bizeljsko-Sremiška, kjer stojijo prijazne domačije, turistične kmetije, gostilne in vinotoči, ki goste postrežejo z odličnim vinom in domačimi dobrotami, ki jih domačini pridelajo sami. Z miz bo zadišalo po pečenem piščancu z mlinci, svinjski pečenki, suhomesnatih izdelkih, sirovem kolaču, če se mudite na Bizeljskem, pa morate poskusiti tudi značilen bizeljski ajdov kolač.

Lokalno vino in kulinarika

Lokalnemu vinu in kulinariki je posebna pozornost namenjena tudi na večjih, sedaj že tradicionalnih prireditvah v Brežicah in okolici, ki jih nikakor ne smete zamuditi.

Kulinarično razvajanje za vse okuse

Mnogo kotičkov za kulinarično razvajanje najdete tudi v starem mestnem jedru Brežic, kjer odlične restavracije vabijo s svojo bogato ponudbo za vse okuse. V slaščičarnah je poskrbljeno tudi za sladkosnede.

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Visitor center (Water tower Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: Zimski čas (november-februar) od torka do petka: 8.00–16.00, sobote: 10.00–16.00, nedelje in prazniki: 13–16

E-novice