Postajališča za avtodome

Odkrijte neznane kraje z avtodomom v Brežicah.

Nazaj

Za tiste, ki radi odkrivate lepote neznanih krajev, a hkrati potujete udobno na štirih kolesih, je dopustovanje z avtodomom kot nalašč. Tudi v občini Brežice so lepo urejena in dostopna postajališča za avtodome (PZA), ki jih obkroža čudovita narava, kjer se lahko posvetite športu, predate sproščujočemu lenarjenju, greste na pohod ali se družite s prijatelji. Parkirajte in počitnikujte!

Prihajajoči dogodki

Popolno izhodišče tudi za daljše izlete

Brežice imajo odlično tranzitno lego neposredno ob avtocesti, zato so idealno postajališče tudi, če se odpravljate naprej proti Zagrebu ali Dalmaciji ter seveda v obratni smeri kot postanek na poti proti Ljubljani in naprej.
 
Brežice so torej idealna izbira za vse, ki si želite v Posavju preživeti daljši oddih ali pa se zgolj ustaviti za dan ali dva ter uživati v športnih aktivnostih v naravi, gastronomskih doživetjih in idili ter gostoljubnosti majhnega mesta z velikim srcem.

Doživetja

Aktivno preživljanje prostega časa

Ob odločitvi za postanek z avtodomom v Brežicah vam zagotovo ne bo dolgčas, saj vas v bližini postajališča za avtodome čaka kar nekaj možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Neposredno zraven je sodobno urejen skate park, kjer se lahko prepustite adrenalinskim doživetjem. Za sproščujoč sprehod lahko zavijete na nasip ob akumulacijskem jezeru Hidroelektrarne Brežice, ki vas popelje ob jezeru in nudi čudovite razglede na okoliško gričevje ter Vrbino na drugi strani, kamor lahko zavijete in se sprehodite po makadamskih poteh skozi neokrnjen gozd. Poti lahko raziščete tudi s kolesom.
 
Če se odpravite proti mestnemu jedru, vas najprej pričaka čudovito urejen brežiški park, kjer najdete zavetje pred poletno vročino, uživate v slikovitih barvah jeseni in pomladi ali pa doživite pravo zimsko idilo. Osvežite se lahko na čudoviti terasi MC kluba. Če potujete z otroki, se lahko poigrajo na igralih v parku ali preizkusijo fitnes na prostem.
 
Le nekaj sto metrov naprej vas pričaka grad Brežice, kjer ne zamudite ogleda izjemne in čudovite Viteške dvorane. Sprehodite se tudi skozi staro mestno jedro Brežic in se ustavite na osvežujočem sladoledu, frozen jogurtu, pici ali napitkih v kateri izmed mestnih kavarn.

Izkoristite aktivnosti ob in na vodi

Bližnje akumulacijsko jezero nudi ogromno možnosti za športne aktivnosti, prav tako pa je ob reki Krki Beach bar Tochka, kjer je urejena plaža za kopanje v Krki. Lahko si tudi izposodite SUP-desko ali kajak oziroma kanu, trenirate v fitnesu na prostem ali pa preživite čudovit dan na enem izmed urejenih piknik prostorov.
 
Navdušenci nad pohodništvom lahko obiščete tudi bližnjo Šentviško goro s cerkvijo, ki se dviga nad Brežicami ter ponudi čudovite razglede na bližnjo in daljno okolico. Ob poti skozi gozd se lahko ustavite tudi na označenih energijskih točkah, ki so del Čateževe energijske pešpoti.

Le nekaj minut do welness ponudbe in kopanja

Slabih deset minut vožnje od postajališča za avtodome se nahajajo tudi Terme Čatež ali Terme Paradiso v smeri Dobove, kjer lahko izkoristite kopanje v bazenih ali uživate v bogati wellness ponudbi in drugih aktivnostih. Preživite dan v katerem od termalnih kompleksov, ki so idealna rešitev tudi ob deževnih dneh.

Terme

Doživite gastronomske Brežice

V Brežicah in bližnji okolici je ogromno priložnosti za gastronomska doživetja. V mestu lahko obiščete katero izmed picerij, tradicionalno restavracijo in pub Splavar ali Ošterijo Debeluh, ki je del priznanega združenja restavracij JRE (Jeunes Restaurateurs). Tudi potep po gričevjih okoli Brežic je edinstveno gastronomsko doživetje, saj se po njih vijeta Podgorjanska in Bizeljsko–sremiška vinska cesta. Tu vas odprtih rok pričakajo domačije in vinotoči, kjer se lahko okrepčate z domačimi dobrotami ter odličnim vinom.

Kulinarika

Prenočite v Brežicah brezplačno

Postajališče za avtodome v Brežicah vključuje štiri asfaltirana parkirna mesta za avtodome, kjer sta omogočena priklop na elektriko in vodo ter izpust odpadne vode in fekalij. Nočitev je brezplačna, po ceniku se obračunata le elektrika in poraba vode. Zraven postajališča so postavljene tudi mize in klopi, kjer lahko ob lepem vremenu uživate v zajtrku, klepetu in kavici ali kosilu.

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

E-novice