Doživetja

Številne aktivnosti na prostem in zabava v mestu

V Brežicah je v vseh letnih časih ne manjka. Obiščete lahko različne koncerte, prireditve in kulturne dogodke, kjer je poskrbljeno za bogat program in odlično organizacijo.

Prihajajoči dogodki

Trenutki minejo, a nepozabni spomini ostanejo

Narava je ob treh rekah, Krki, Savi in Sotli, ustvarila številne prijetne kotičke za aktivno preživljanje prostega časa, okoliški griči in hribi pa so primerni za pohodnike in kolesarje, ki bodo navdušeni nad lepotami neokrnjene narave.

Športna in vodna doživetja

Vrhunsko razvajanje

Kombinacija razvajanja v parku savn, plavanja v največjem bazenskem kompleksu v Sloveniji ali pa negovanje telesa s terapevtsko zdravilnimi ali sprostitvenimi programi je vse, kar si vaše telo in duša želita. Ne glede na starost, spol in najljubšo obliko razvajanja, vam v naših sodobno opremljenih termalnih kompleksih omogočamo vrhunsko razvajanje.

Doživite okuse Posavja

Izbirali boste lahko med hišnimi in lokalnimi jedmi, med značilno krajevnimi, ki jih drugje ne boste našli, med tradicionalnimi, ki jih znajo mojstri posodobiti, in tudi med tipično slovenskimi.

Restavracije

Posavske dobrote

Predlagamo izbor značilnih posavskih dobrot, kot je bizeljski ajdov kolač, dobrote iz krškopoljskega prašiča… Pokrajina slovi tudi po dobrih vinih, cvičku in bizeljčan z oznako PTP, ne bodo pa vas razočarala tudi druga vina lokalnih vinarjev; modra frankinja, laški rizling in tradicionalne lokalne penine. 

Turistične kmetije

Mozaik kulturnih znamenitosti

Aktivne počitnice vas bodo popolnoma prevzele in navdušile, če jih boste prepletli z mozaikom kulturnih znamenitosti, ki so na destinaciji zelo močno zastopane.

Kultura

Otroške dogodivščine

Otroci

Za nasmejane obraze vaših otrok

Zabava

Zabava

Vse, kar vam polepša dan

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Visitor center (Water tower Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: Zimski čas (november-februar) od torka do petka: 8.00–16.00, sobote: 10.00–16.00, nedelje in prazniki: 13–16

E-novice