Doživetja za družine

Za nasmejane obraze vaših otrok

Medtem ko si boste vzeli čas zase, lahko vaši otroci uživajo na kateri izmed dogodivščin, ki smo jih pripravili samo zanje. Lahko se jim pridružite na Pravljičnem sprehodu po Brežicah ali pa jih prepustite prijaznim animatorkam Mladinskega centra Brežice, vi pa si privoščite oddih brez skrbi za svoje najmlajše.

Piknik ob Krki

Piknik ob Krki

Ste za nepozaben piknik ob Krki?

Velike Malence 3, 8262 Krška vas

Obisk gradu Brežice

Obisk gradu Brežice

Doživite grajsko dogodivščino v Posavskem muzeju Brežice.

Cesta prvih borcev 1, 8250 Brežice

Aktivnosti v brežiškem parku

Aktivnosti v brežiškem parku

Le nekaj korakov od brežiškega gradu je čudovit grajski park, kjer lahko z otroki preživite sproščene trenutke v naravi.

Gubčeva ulica 10a, 8250 Brežice

Terme Paradiso

Terme Paradiso

Več let zapored “Naj kopališče” Slovenije v kategoriji malih kopališč.

Selska cesta 15b, 8257 Dobova

Jezdenje konjev

Jezdenje konjev

Terenska ježa za izkušene, šola jezdenja, sprehodi na konjih, prenočišča

Rimska cesta 22, 8250 Brežice

Vzpon na Šentvid in Čateževa energijska pot

Otrokom prilagojena je gozdna dogodivščina Čateževe energijske pešpoti, ki vas iz Term Čatež po nasipu ob reki Savi pelje do vasi Čatež ob Savi. Od tam se podate v gozd z označenimi energijskimi točkami in se počasi vzpenjate do Šentviške gore, kjer vas popolnoma očara razgled na celotno Krško-brežiško polje.

Na vrhu stoji cerkvica sv. Vida, kjer ne pozabite pozvoniti in si nekaj zaželeti. Med vzponom lahko spoznavate Gorjana, klenega prebivalca Gorjancev iz burnega srednjeveškega 16. stoletja. Odkriti morate osem zabojev in si zapomniti simbole, ki so skriti v zabojih, ter vrstni red najdenih zabojev. Zadnji zaboj vam poda skrito Gorjanovo geslo.

Čateževa energijska pot

Pump track poligon in skejt poligon

Preživljajte prosti čas aktivno.

V mestu Brežic, je poleg Ekonomske šole postavljen pump track poligon. 
Pripravite kolesa, skiroje, rolke, rolerje in poganjalčke ter se podajte čez zaobljene grbine in zavoje! Poligon je izvrstna priložnost za varno rekreacijo, zabavo in urjenje veščin ter spretnosti za vse generacije. 
V bližini Brežiškega jezera se nahaja skejt park, kjer ravno tako lahko preizkusite spretnosti z rolkami ali rolerji. 

Sprehod ob akumulacijskem jezeru in kolesarjenje po Vrbini

Tako za mlajše kot za starejše je primeren sprehod ob drugem največjem akumulacijskem jezeru v Sloveniji, kjer so na nasipu urejene poti z razgledom in neposrednim dostopom v gozd Vrbina.
 
Otroci lahko ob elektrarni opazujejo ribje steze, mečejo kamenčke ter razigrano tekajo daleč stran od prometa in vrveža. Ob sprehodu skozi Vrbino vas bo spremljalo ptičje petje, morda pa vam pot prekriža tudi trop srnic, ki se pasejo po bližnjih travnikih. Po sprehodu ali kolesarjenju se lahko usedete v skate park in opazujete mlade ob izvajanju različnih trikov. Tudi vaši najmlajši lahko preizkusijo svoje ravnotežje. Če ste kot družina avanturistični in ste prišli v Brežice z avtodomom, lahko brezplačno parkirate na parkirišču za avtodome ter se odpravite na sprehod v staro mestno jedro.

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

E-novice