Dobrodošli v Brežicah

Majhnem mestu z velikim srcem

župan.jpg

Spoštovane obiskovalke in cenjeni obiskovalci, dobrodošli v občini Brežice!

Zaobljeni griči, obrobje Gorjancev, zeleni svet ob sotočju Save in Krke, vinogradi, vode in gradovi – občina Brežice je kraj, kjer se stikajo svetovi. Bogastvo naravne in kulturne dediščine ter živahnega društvenega življenja – v občini se ponašamo z več kot 200 aktivnimi društvi – plemeniti razvoj turizma, ki postaja čedalje pomembnejša dejavnost tega območja.

Naj vas pot pripelje na glavno ulico starega mestnega jedra, ki je pravi zgodovinski biser arhitekture, do mogočnega brežiškega gradu s čudovito Viteško dvorano, pa vse do mestnih posebnosti — starega mostu čez Savo in Krko, simbola mesta in občine.

Ohranjanje naravnih danosti je temelj razvoja turizma kot ene najperspektivnejših panog, zato se pri nas prepletajo in dopolnjujejo neokrnjena narava (naravni rezervat Jovsi, del Kozjanskega regijskega parka), kmetijstvo (pogosto ekološko kmetijstvo) in turistična dejavnost, o čemer pričajo prijazne turistične kmetije in gostilne, ki vam poleg odličnih jedi in sproščenega bivanja ponujajo različne dogodivščine. Vseskozi nas vodi zaveza k nadgradnji kakovostnih storitev s pristnim odnosom in pregovorno gostoljubnostjo.

Pričujoči katalog je praktičen in osnovni vodnik za vse, ki si želite doživeti nekaj posebnega, naj bo to kolesarjenje po vinski cesti, domača kulinarika v repnicah, vožnja s savskim brodom, ogled muzejske zbirke ali obisk katere od prireditev, ki jih organizirajo naša društva. 

Občina Brežice vas pričakuje!

Ivan Molan,
župan občine Brežice

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

E-novice