Aktualno

Stran 3 od 3 (Vseh vnosov: 29)

Evropski teden mobilnosti

24. januar 2023

Občina Brežice bo že 14. leto zapored organizirala aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Letošnja izvedba projekta je finančno podprta tudi s strani Ministrstva za infrastrukturo in Ministrstva za okolje. Skupaj z lokalnimi društvi, javnimi zavodi in gospodarskimi družbami bomo tudi letos pripravili aktivnosti za vse starostne kategorije.

Rezultati anket obiskovalcev v destinaciji Čatež&Brežice

23. januar 2023

Anketiranje obiskovalcev v destinaciji Čatež&Brežice je potekalo na višku sezone: v poletni termalni rivieri Terme Čatež, v Termah Paradiso, v Posavskem muzeju Brežice in TIC Mestna hiša Brežice. Ankete smo izvajali v živo, saj smo tako zagotovili reprezentativen vzorec. Rezultate anket si lahko pogledate v priloženem dokumentu.
 

Ošterija Debeluh je pridobila trajnostni znak Green key

22. januar 2023

Destinacija Čatež&Brežice je maja 2019 prejela srebrni znak Slovenia Green Destination. Poleg destinacij lahko trajnostni znak pridobijo tudi ponudniki gostinskih in namestitvenih obratov, ki gostom omogočajo, da z izbiro certificiranega ponudnika neposredno pripomorejo k varovanju okolja.

MC Hostel Brežice je pridobil trajnostni znak HI – Q & S

21. januar 2023

Destinacija Čatež&Brežice je maja 2019 prejela srebrni znak Slovenia Green Destination. Poleg destinacij lahko trajnostni znak pridobijo tudi ponudniki gostinskih in namestitvenih obratov, ki gostom omogočajo, da z izbiro certificiranega ponudnika neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Ponosni smo, da je Mc Hostel Brežice tretji ponudnik v občini Brežice, ki letos vstopa v zeleno shemo slovenskega turizma.

Bazen priložnosti za geotermalno energijo v občini Brežice

20. januar 2023

Krško-Brežiško polje je že dolgo poznano po svojih termalnih vrelcih. Njihov pomen so prepoznali že Rimljani, ki so živeli na tem območju, kasneje pa viri omenjajo odkritje vrelcev termalne vode leta 1797. Po poplavah so bili ti vrelci ponovno odkriti leta 1854, ko so njihovi lastniki grofje Attemsi dovolili brežiškemu frančiškanu Zagorcu, da je zgradil zasebno kopališče. Kasneje so grofje Attemsi leta 1924/25 zgradili lastno sodobno javno zdravilišče skupaj s prvim hotelom Toplice na območju današnjih Term Čatež.

Stran 3 od 3 (Vseh vnosov: 29)