Aktualno

Stran 2 od 3 (Vseh vnosov: 29)

Trajnostni kazalniki v Občini Brežice

6. februar 2023

Občina Brežice je leta 2019 pristopila v zeleno shemo slovenkega turizma. S to zavezo si prizadevamo biti prepoznavnejši, kot trajnostna - zelena destinacija, seveda pa si želimo, da tudi prihodnje generacije gojijo ljubezen in spoštovanje do narave, saj je ena sama. 

Rezultati ankete o zadovoljstvu domačinov s turizmom na naši destinacji

5. februar 2023

Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice stremimo k razvoju turistične destinacije, ki bo zagotavljal tako visoko zadovoljstvo turistov in obiskovalcev, kot tudi visoko kakovost življenja prebivalcev. Vemo, da turizem vpliva na kakovost bivanja, ki domačinom prinaša tako koristi kot tudi nevšečnosti, zato smo v mesecu januarju in februarju 2022 izvedli anketo o zadovoljstvu domačinov s turizmom na naši destinaciji.

Rezultati ankete: Zadovoljstvo obiskovalcev na destinaciji Čatež in Brežice

4. februar 2023

Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice stremimo k razvoju turistične destinacije, ki bo zagotavljal tako visoko zadovoljstvo turistov in obiskovalcev, kot tudi visoko kakovost življenja prebivalcev. Na destinaciji Čatež in Brežice se zavedamo, da je zadovoljstvo obiskovalcev, oziroma njihova ocena najboljša možnost za analizo dela na področju turizma. V mesecu juliju 2021 smo izvedli anketo o zadovoljstvu obiskovalcev na destinaciji Čatež & Brežice.

Anketa za domačine

2. februar 2023

V zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice stremimo k razvoju turistične destinacije, ki bo zagotavljal tako visoko zadovoljstvo turistov in obiskovalcev, kot tudi visoko kakovost življenja prebivalcev. K razvoju turizma prispeva tudi podpora prebivalstva. Vemo, da turizem vpliva na kakovost bivanja, ki prebivalcem prinaša tako koristi kot tudi nevšečnosti, zato nas zanima kako prebivalci občine Brežice ocenjujete turizem v destinaciji in kako kakovost bivanja v odnosu do turističnega razvoja.
 

Kolektivna blagovna znamka - Anketa

31. januar 2023

Na Fakulteti za turizem, Univerze v Mariboru so študentje v sklopu magistrskega študija Turistične destinacije in doživetja, pripravili raziskavo o prepoznavnosti kolektivnih blagovnih znamk v slovenskem prostoru. Kot sistem certificiranja ponudbe po modelu »Izvorno slovensko« imamo oblikovanih 10 kolektivnih blagovnih znamk.  Zaradi želje po nadaljnjem razvoju kolektivnih blagovnih znamk so sestavili anketni vprašalnik, ki je namenjen potrošnikom/kupcem izdelkov, storitev in doživetij vključenih v kolektivne blagovne znamke. 
 

Brežice- Evropsko mesto športa 2022

30. januar 2023

Občina Brežice je pridobila naziv Evropsko mesto športa 2022, kar predstavlja primer dobre prakse, kjer je šport orodje v službi zdravja, povezovanja, izobraževanja ter medsebojnega spoštovanja.

OB SVETOVNEM DNEVU TURIZMA v destinaciji Brežice in Čatež - Turizem za vključujočo rast

29. januar 2023

Pandemija Covid-19 ima velik družbeni in gospodarski vpliv, prizadeta so tako razvita gospodarstva kot tista v razvoju. Ponovni zagon turizma bo pripomogel k hitremu okrevanju in rasti, pri čemer je bistven vključujoč razvoj, ki bo pravičen do vseh. Temu je posvečena osrednja tema letošnjega svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo danes, 27. septembra.

Gostilna pension Les je pridobila okoljski / trajnostni znak Green key

28. januar 2023

Destinacija Čatež&Brežice je maja 2019 prejela srebrni znak Slovenia Green Destination. Poleg destinacij lahko trajnostni znak pridobijo tudi ponudniki gostinskih in namestitvenih obratov, ki gostom omogočajo, da z izbiro certificiranega ponudnika neposredno pripomorejo k varovanju okolja.

Darilni katalog Mestne hiše Brežice

26. januar 2023

Iščete darilo za prihajajoče praznike, ali kakšno drugo posebno priložnost. V Mestni hiši Brežice smo letos pripravili nekaj idej s katerimi boste lahko razveselili vam drage osebe. Z nakupom katerega koli pakete podpirate lokalno gospodarstvo, hkrati pa razveselite obdarovano osebo z odličnimi domačimi dobrotami. Prelistajte naš katalog, prepričani smo, da boste našli, kar iščete.

Okrasitev starega mestnega jedra Brežic

25. januar 2023

Letos smo se v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice odločili, da bomo naše mesto okrasili skupaj z vrtci, šolami in društvi. V veliko veselje nam je, da je bilo zanimanje za krašenje mestnih smrečic veliko, in da smo jih okrasili 20, vsaka namreč predstavlja eno krajevno skupnost v občini Brežice.

Stran 2 od 3 (Vseh vnosov: 29)