Zbirka starin družine Rezelj

Bukošek 11a, 8250 Brežice

Muzej − zbirka starin družine Rezelj je v vasi Bukošek, 3 kilometre od središča Brežic, ob regionalni cesti Brežice−Bizeljsko. Gre za družinsko zbirko, ki v muzeju razstavlja stare predmete, ki so jih ljudje nekoč uporabljali v gospodinjstvu, ter kmetijska, vinogradniška, sadjarska in obrtniška orodja. Poleg tega si lahko v zbirki ogledate tudi glasbila, gozdarske stroje in orodja, stenske ure, slike, radiosprejemnike, žage, nakovala, skrinje, kipce, ogledala in še mnogo zanimivih predmetov. Zbirka obsega okoli 3500 predmetov. Na voljo je avtobusno parkirišče ob gostinskem lokalu Okrepčevalnice Gaj in nogometnem ter odbojkarskem igrišču.

Zbirka starin družine Rezelj

Zbirka starin družine Rezelj

NaslovBukošek 11a, 8250 Brežice
Telefon+386 (0)31 304 297
Mobitel+386 (0)41 969 590
E-mailrezeljmilan2@gmail.com

Gre za družinsko zbirko, ki v muzeju razstavlja stare predmete, ki so jih ljudje nekoč uporabljali v gospodinjstvu, ter kmetijska, vinogradniška, sadjarska in obrtniška orodja.

Muzej − zbirka starin družine Rezelj – je v vasi Bukošek, tri kilometre od središča Brežic, ob regionalni cesti Brežice−Bizeljsko.

Gre za družinsko zbirko, ki v muzeju razstavlja stare predmete, ki so jih ljudje nekoč uporabljali v gospodinjstvu, ter kmetijska, vinogradniška, sadjarska in obrtniška orodja. Poleg tega si lahko v zbirki ogledate tudi glasbila, gozdarske stroje in orodja, stenske ure, slike, radio sprejemnike, žage, nakovala, skrinje, kipce, ogledala ter še mnogo zanimivih predmetov. Zbirka obsega okoli 3500 predmetov.

Na voljo je avtobusno parkirišče ob gostinskem lokalu Okrepčevalnice Gaj in nogometnem ter odbojkarskem igrišču.

Delovni čas:
Pon.–ned.: 8.00–20.00 po predhodni najavi

Zbirka starin družine Rezelj
Zbirka starin družine Rezelj

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

E-novice