Zbirka majolik družine Babič

Nazaj

Bukovje 6, 8259 Bizeljsko

V kleti družinske hiše Babičevih v Bukovju na Bizeljskem, od koder se razprostira čudovit razgled na dolino s središčem Bizeljskega in cerkvijo sv. Lovrenca na hribčku ter bližnje vinorodne griče, je enkratna zbirka majolik. Od najmanjše, ki drži le kakšen centiliter, do pravih velikank, od najenostavnejših, ki jih poznamo širom po Sloveniji, do treh, povezanih med seboj. Med njimi so tudi take, ki zahtevajo kar nekaj spretnosti, če hočete piti iz njih. Nekaj več kot 1500 raznolikih in zanimivih majolik priča o svoji priljubljenosti pri raznih narodih, saj so prispele v to zbirko skoraj z vsega sveta. Zbirko vam bo slikovito predstavila, opisala njihov izvor in posebnosti zbirateljica ter njihova lastnica.

Zbirka majolik družine Babič

Zbirka majolik družine Babič

NaslovBukovje 6, 8259 Bizeljsko
Telefon+386 (0)31 215 699
E-mailbabic.lea@gmail.com

Nekaj več kot 1500 raznolikih in zanimivih majolik priča o svoji priljubljenosti pri raznih narodih, saj so prispele v to zbirko skoraj z vsega sveta. Zbirko vam bo zbirateljica in njihova lastnica slikovito predstavila ter opisala njihov izvor in posebnosti.

V kleti družinske hiše Babičevih v Bukovju na Bizeljskem, od koder se razprostira čudovit razgled na dolino s središčem Bizeljskega in cerkvijo sv. Lovrenca na hribčku ter bližnje vinorodne griče, je enkratna zbirka majolik.

Od najmanjše, ki drži le kakšen centiliter, do pravih velikank, od najpreprostejših, ki jih poznamo širom po Sloveniji, do treh, povezanih med seboj. Med njimi so tudi take, ki zahtevajo kar nekaj spretnosti, če hočete piti iz njih. Nekaj več kot 1500 raznolikih in zanimivih majolik priča o svoji priljubljenosti pri raznih narodih, saj so prispele v to zbirko skoraj z vsega sveta.

Zbirko vam bo zbirateljica in njihova lastnica slikovito predstavila ter opisala njihov izvor in posebnosti.

Delovni čas:
Ogled je možen po predhodnem dogovoru

Zbirka majolik družine Babič
Zbirka majolik družine Babič
Zbirka majolik družine Babič
Zbirka majolik družine Babič

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Center za obiskovalce (Vodovodni stolp Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: SEPTEMBER in OKTOBER od torka do sobote: 10.00–18.00, nedelje in prazniki: 14.00–18.00

E-novice

  • Občina Brežice
  • I feel Slovenia
  • Združenje zgodovinskih mest Slovenije
  • Slovenia Green
  • Green & Safe
  • Safe travels