Odkrij

Zeleni svet ob sotočju Save in Krke

Brežice

Kjer so jutra bližje soncu

Občina Brežice

Občina Brežice leži na tektonski prelomnici in je izjemno bogata z izviri termalne vode, ki so jo pred več kot 200 leti odkrili ob obali reke Save. Moč naravne termalne vode je bila kmalu prepoznana kot zdravilna. Postopoma se je pričel razvoj Term Čatež, pionirja zdraviliškega turizma Slovenije, ki je danes največji termalni kompleks v državi ter eno izmed najprepoznavnejših evropskih termalnih središč. Nad termalnimi vrelci v Dobovi je zrasel tudi najmlajši termalni kompleks v Sloveniji – Terme Paradiso. Oba ponujata pestre možnosti oddiha, sprostitve in velneškega razvajanja.Ko si napolnite baterije, je čas za rekreacijo in aktivno preživljanje prostega časa. Odločite se lahko za številne kolesarske poti in pohodniške izlete po okoliških gričih.

Pogled na mesto in občino Brežice

Pogled na mesto in občino Brežice s priljubljene pohodniške in razgledne točke Sv. Vid (385 m) nad Čatežem ob Savi. Pohod na Sv. Vid po Čateževi energijski pešpoti traja 45 minut. Pot je dokaj položna, primerna za večino pohodnikov in za izvajanje nordijske hoje. Ob poti nas spremljajo energetske točke oziroma vrtinci, ki delujejo na nas blagodejno, če smo sproščeni, pravilno dihamo, meditiramo, če smo svobodni in se zavedamo, da bivamo — tukaj in zdaj.

Čateževa energijska pot

Stičišče različnih svetov

Zeleni svet ob sotočju Save in Krke, termalni izviri, vinogradi in bogata arhitekturna dediščina – Brežicam mnogi z razlogom pravijo kar kraj, kjer se stikajo različni svetovi.

Splošni podatki o občini Brežice

Površina: 268 km²

Št. prebivalcev: 24.419

Št. krajevnih skupnosti: 20

Dolžina meddržavne meje z Republiko Hrvaško: 67 km

Kontakt

Skrbnik evidence preverjenih lokalnih turističnih vodnikov v občini Brežice je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva ulica 10a, 8250 Brežice.

info@zptm.si
+386 0(7) 496 69 95

zptm.si

Potep po gričevjih občine Brežice

Potep po gričevjih občine Brežice je lahko tudi čudovito gastronomsko doživetje, saj se po njih vijeta Podgorjanska in Bizeljsko-Sremiška vinska cesta, kjer stojijo prijazne domačije in vinotoči, ki vas vedno sprejmejo odprtih rok ter poskrbijo, da se okrepčate z domačimi dobrotami in odličnim vinom.

Vinotoči in vinske kleti

Vodeni izleti po bizeljskih repnicah

Za edinstveno doživetje poskrbijo tudi vodeni izleti po znamenitih bizeljskih repnicah, posebnosti tega področja, ki vas bodo navdušile s prijaznostjo domačinov in odlično ponudbo vin. Nepozabna izkušnja so tudi vodeni izleti v zibelko cvička – Gadovo Peč, kjer vas z veseljem pričakajo domačini v svojih dežurnih zidanicah.

Repnice

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

E-novice