Otroške dogodivščine

Za nasmejane obraze vaših otrok

Grajske dogodivščine

Udeleženci dogodivščin v Posavskem muzeju Brežice spoznavajo preteklost, bogato kulturno dediščino in umetnost Posavja. Vsebine ogledov in programov so prilagojene različnim starostnim skupinam. Večkrat na leto muzej organizira grajske dogodivščine z različno tematiko. Otroci in mladostniki na zanimiv in sproščen način spoznavajo muzejske razstave in delo ter se aktivno vključijo v soustvarjanje na delavnicah ter ob tem začutijo utrip življenja znotraj grajskih zidov v različnih časih. Posebna pa je tudi muzejska noč!

Jezdenje konjev

Konji so čudovita bitja, s katerimi lahko človek stke neverjetne vezi. Če konju ob pravšnji meri odločnosti zaupaš, ti vrne neizmerno ljubezen, kar vodi do popolnega užitka. Posebno doživetje v Brežicah oziroma v vasi Čatež ob Savi, ki je od Brežic (ali Term Čatež) oddaljena le nekaj kilometrov, vam ponuja Turistična kmetija Zevnik.

Jezdenje osličkov in konjev

Prav posebno doživetje za vaše najmlajše je obisk Turistične kmetije pri Martinovih, saj otroci lahko pri njih hranijo in »crkljajo« domače živali ter jezdijo osličke in konje. Na voljo so tudi peskovnik, tobogan, gugalnice, igrišče za odbojko, mali nogomet in košarko. Pri Martinovih lahko otroci začutijo, kakšno je bilo življenje včasih. Na kmetiji je tudi električna polnilnica za avtomobile.

Kmetija Na Jasi

Na kmetiji Na jasi se lahko prosto sprehajate v za to namenjeni ograji, si ogledujete raznovrstne živali ter rastline in o njih izveste zanimive informacije. Na kmetiji živi več kot 250 živali, nekatere lahko med obiskom tudi božate.

Otroške gledališke predstave

Otroške gledališke predstave, ki potekajo v Mladinskem centru Brežice, bodo zagotovo navdušile vaše najmlajše. Predstave so obogatene z animacijo, humorjem, veselimi pesmicami in pozitivno energijo.

Otroški Živ žavi

Ob sobotah v MC Brežice izvajajo otroški Živ žav, kjer otroci ustvarjajo in se igrajo zanimive ter inovativne igre. Program vodijo usposobljene animatorke, delavnice pa so prilagojene starosti otrok.

Termalna riviera v Termah Čatež

Poletna Termalna riviera z največjim zunanjim bazenskim kompleksom daleč naokoli omogoča zabavo za vse generacije na več kot 10.000 m² termalnih vodnih površin. Pričakujejo vas vodne atrakcije in bazeni raznolikih oblik s temperaturo termalne vode od 26 °C do 36 °C . Tobogani, gusarski otok, počasna reka, bazen z valovi, otroški bazeni, igrala, whirlpooli ... Težko boste vse skupaj preizkusili v enem samem dnevu. Na zimski Termalni rivieri odkrijte vodni raj na več kot 2.300 m2 notranjih termalnih površin z vodnimi atrakcijami. Pod tri kupole vabijo bazeni, whirlpooli, slapovi, masažna ležišča ... Ko je počasnosti dovolj, sledi zabava med valovi ali na divji reki. Spustite se v vodno doživetje na toboganih skakalnica ali kamikaza. Ljubitelje hitrih spustov navdušuje tobogan z zaprto cevjo s svetlobnimi učinki, iskalce presenečenj pa drevo doživetij.

Terme Paradiso

Temelj turistične ponudbe Term Paradiso – najmlajših slovenskih term, ki se razprostirajo na 1800 m2 notranjih in zunanjih termalnih površin, predstavlja visokokakovostna termalna voda, ki blagodejno vpliva na različne oblike revmatizma in ohranjanje funkcionalnosti gibalnega aparata. V Termah Paradiso lahko uživate v plavalnih, večnamenskih bazenih in prijetnih otroških bazenih z igrali. Za še več vodnih užitkov zunanji bazenski kompleks poleg počasne reke ponuja tudi dva vodna tobogana – trojni, imenovan multitrack, in adrenalinski tobogan kamikaze, ki v višino meri kar deset metrov.