14. dnevi podjetniških pirložnosti

Strokovna ekskurzija v Bohinj

Ogled dobrih praks turistične destinacije Bohinj

Nazaj

četrtek, 18. april 2024

Bohinj z okolico
Strokovna ekskurzija v Bohinj

Organizator: ZPTM Brežice

Prijave: do 15.4.2024 oz. zapolnitve vseh prostih mest na tej povezavi: https://forms.gle/VT7Zxz8qtGWWjckV9

Vstopnina: 40 eur

Vabimo vas na strokovno ekskurzijo v eno izmed najlepših turističnih destinacij - Bohinj, ki  se ponaša z neokrnjeno naravo in bogato kulturno dediščino.  Obiskali bomo različne turistične točke, ki so zgled učinkovitega upravljanja in inovativnih praks v turizmu.

Program:

  • 07:00  - Odhod avtobusa Lokacija odhoda: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva 10a, Brežice
  • 09:30 - Prihod v Bohinj in degustacija Bohinjskega zajtrka Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva. Bohinjski pa je sploh najboljši pravijo - tako dober, da bi ga še “anglčki jedl, čeb ritke mel, kot so bohinjske mame včasih rekle, ko so želele še posebej poudariti žlahtnost okusov.
  • 10:15 - Predstavitev znamke Bohinjsko / From Bohinj Blagovna znamka Bohinjsko/From Bohinj označuje pristnost vrhunskih lokalnih izdelkov in storitev, pod katere se iskreno podpisujejo domačini.
  • 11:45 - Ogled in predstavitev kmetije Gartner z degustacijo certificiranih izdelkov Družina Gartner se že od leta 1999 ukvarja s predelavo mleka v mlečne izdelke, značilne za Bohinj. V ta namen so zgradili manjšo sirarno, kjer predelajo doma namolzeno mleko v sir, mohant, maslo in albuminsko skuto. Za namen prikaza izdelave sira in prikaza življenja na kmetiji so zgradili model sirarne na kmetiji, kjer si lahko ogledate postopek predelave mleka v sir in skuto, ter se tudi sami preizkusite v sirarjenju.
  • 13:30 - Ogled TIC-a na Ribičevem Lazu  Ogled največjega Turistično informacijskega centra v destinaciji Bohinj. Prodaja certificiranih izdelkov Bohinjsko / From Bohinj.
  • 14:30 - Kosilo v Hotelu Bohinj Popolnoma na novo zasnovan Hotel Bohinj v središču Ribčevega Laza, lučaj od Bohinjskega jezera, prinaša zgodbo o Bohinju in svetu pod Triglavom v najboljši možni podobi – čudovito naravno kuliso in s spoštljivim odnosom do naravnih vrednot Triglavskega narodnega parka ter lokalnih tradicij.
  • 16:00 - Vožnja s panoramsko ladjo po Bohinjskem jezeru Med vožnjo boste prisluhnili lokalnemu vodiču, ki vam bo povedal marsikaj o jezeru in njegovi okolici ter bogati zgodovini Bohinja. Poseben pogled na gore, ki obkrožajo jezero ter igra svetlobe, barv, oblakov in senc na gladini se vam bo zagotovo zapisala v nepozaben spomin.
  • 16:30 Odhod iz Bohinja 

 

Prispevek udeležencev ekskurzije je 40 EUR/osebo, ostale stroške krije organizator Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. Prispevek plača udeleženec na podlagi oddane prijave preko spletnega obrazcea (spodaj) in izstavljenega predračuna s strani organizatorja.

 

Prijave:

 

Vabljeni na ekskurzijo, se že veselimo srečanja z vami!

 

*Ure so okvirne in lahko pride do zamud. Predviden prihod nazaj je ob cca 19:00. 

** Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Visitor center (Water tower Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: Od torka do sobote: 10.00–18.00, nedelje in prazniki: 14.00–16.00

E-novice