Lokalna tržnica

2. Velikonočna tržnica

Kulinarični dogodek

Nazaj

sobota, 23. marec 2024

Tržnica Brežice

Vabimo vas na 2. Velikonočno tržnico, ki jo na Tržnici Brežice prireja Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

Pridružite se nam v soboto, 23. marca 2024, med 8.00 in 12.00 uro. 

 

 

2. Velikonočna tržnica

Organizator: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Tržnice so v vsakem večjem mestu srce dogajanja, ki privabljajo tako domačine kot turiste. So prostor povezovanja, izmenjave in odkrivanja lokalnih specialitet. Brežiška tržnica, ki že 57 let stoji na tem mestu, postopoma postaja prizorišče druženja in nakupovanja, vabimo vas, da stare navade obudite tudi vi, in obiščete drugo Velikonočno tržnico, s pestro ponudbo lokalnih ponudnikov. Dišalo bo predvsem po tradicionalnih velikonočnih dobrotah.

Spremljevalni program:
- Delavnica izdelave tradicionalnih butaric,
- Izbor najboljše domače potice,
- živa glasba,
- program za najmlajše obiskovalce (izdelovanje okraskov in tematska poslikava obraza).

Ne zamudite prvega izbora najboljše domače potice.

Potica je nepogrešljiv del slovenske kulturne dediščine. Vsak kraj in družina ima svoje skrivnosti za pripravo te priljubljene sladice, vsem pa je skupno to, da je za njeno pripravo potrebno veliko spretnosti, potrpežljivosti in ljubezni. Vabimo vas, da s svojo potico sodelujete na izboru za najboljšo domačo potico. Sprejem potic bo v petek, 22. marca 2024, med 8:00 in 16:00 uro v Mladinskem centru Brežice. Strokovna komisija jih bo ocenila ob 18:00 uri, zmagovalca pa bomo razglasili naslednji dan v sklopu programa tržnice. Vse potice bodo na tržnici tudi razstavljene in na voljo za degustacijo.

2. Velikonočna tržnica

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Visitor center (Water tower Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: Zimski čas (november-februar) od torka do petka: 8.00–16.00, sobote: 10.00–16.00, nedelje in prazniki: 13–16

E-novice