Pustni čas v destinaciji Brežice

Nazaj

Sezona norčavih dogodkov je pred vrati in vam prinaša obilico zabave in pustnega veselja. 

Pustni čas v destinaciji Brežice

Prevzem občine Brežice

Odvijal se bo v petek, 9. februarja,  pred občino Brežice. Prevzem oblasti bo letos že 24. leto zapored, ko bo Fašjenk Dobova prevzela oblast in na čelo občine postavila novo Fašjenkovo županjo. Program bo pester in tematsko obarvan, s pričetkom ob 12. uri. 

Oblecite svoj najljubši kostum in preplešite sobotni večer

Že naslednji dan v soboto, 10. februarja v Dobovi pripravljajo Fašjenkov Disco Party ob 20. uri, v karnevalski dvorani Dobova. Organizatorji obljubljajo zabavo, ki bo vrnitev v 80-ta in 90-ta leta, saj bo DJ SANDI poskrbel za retro glasbo in ex-yugo hite.

V Mladinskem centru Brežice se lahko zabavate s prijatelji ob ritmih skupine The Rafters s pričetkom ob 21. uri in sodelujete v tekmovanju za najboljšo pustno masko - najboljše 3 bodo prejele nagrade.

Pustni torek za vse okuse

V torek, 13. februarja vabljeni na pustno povorko, ki se bo začela ob 16. uri pri Vrtcu Mavrica Brežice. Povorka se bo zaključila z rajanjem v Mladinskem centru Brežice, kjer vas čakajo otroške radosti in okusni krofi, ki so tradicionalni pustni posladek.

V torek, 13 februarja pa si lahko privoščiote posebeno pustno doživetje na Grajskem večeru v maskah, ki se bo odvil v Vinski kleti gradu Brežice. Vaše brbončice bodo razvajali z Ošterijo Debeluh, Turistično kmetijo Vimpolšek, Gostilno Pension Les, Peninami Istenič ter z bogato vinsko ponudbo lokalnih ponudnikov, po izboru sommelierjev. V glasbeno presenečenje vas bosta popeljali violinistka Maša Golob in pevka Flora Ema Lotrič. Nakup vstopnic

Ne zamudite pustnega karnevala v Dobovi

V soboto, 17. februarja bo v Dobovi potekal 26. mednarodni pustni festival - Fašjenk Dobova. Pustna povorka se bo tradicionalno pričela v vasi Loče in prispela v Dobovo ob 15. uri. 
Na igrišču v Dobovi bo potekala predstavitev karnevalskih skupin, po zaključku karnevala pa sledi veliko pustno rajanje v športni dvorani Dobova s skupino DŽUBOKS.

Pridružite se nam in doživite pustni utrip Dobovi in Brežicah! Ne pozabite na svoje najboljše pustne kostume in pripravite se na nepozaben čas zabave.

Pustni čas v destinaciji Brežice
Pustni čas v destinaciji Brežice
Pustni čas v destinaciji Brežice
Pustni čas v destinaciji Brežice
Pustni čas v destinaciji Brežice

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Visitor center (Water tower Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: Zimski čas (november-februar) od torka do petka: 8.00–16.00, sobote: 10.00–16.00, nedelje in prazniki: 13–16

E-novice