Brežice moje prazično mesto 2023

Nazaj

Pred vrati je čas, ko se Brežice preoblečejo v čarobno praznično obleko.

Brežice moje prazično mesto 2023

S pestrim dogajanjem bomo začeli v petek, 1. decembra, ko skupaj z Vrtcem Mavrica Brežice pripravljamo tradicionalni pohod z lučkami. Vabljeni, da se nam s svojimi ročno izdelanimi lučkami pridružite pred vrtcem, od koder bomo skupaj odšli na pohod, prižgali praznične luči v starem mestnem jedru in zaključili v parku pri Mladinskem centru Brežice, kjer vas čaka bogat spremljevalni program.

Nedelja, 3. decembra, bo v znamenju rokodelstva in ustvarjalnosti. Posavski muzej Brežice bo odprl vrata Prazničnega rokodelskega sejma, kjer boste lahko izbirali med unikatnimi darili in se prepustili prazničnemu vzdušju.

V četrtek, 14. decembra, bodo otroci v Mladinskem centru Brežice lahko uživali v čarobni predstavi Jelkina tržnica in se fotografirali z Božičkom. Dogodek je idealen za družinsko doživetje in ustvarjanje prazničnih spominov. Naslednji dan, v petek, 15. decembra, pa v sodelovanju z Društvom študentov Brežice, pripravljamo legendarni koncert Yugo bo za dugo vol. 2 s skupino Zabranjeno Pušenje, ki bo zadovoljil ljubitelje dobre glasbe.

Gala novoletni koncert 

Na predzadnji dan v letu, 30. decembra, bo potekal Gala novoletni koncert v Viteški dvorani Posavskega muzeja. Ena vodilnih harfističnih poustvarjalk in mednarodno priznana umetnica Mojca Zlobko Vajgl ter Žiga Brank, eden vidnejših slovenskih violinistov, bosta navdušila s svojimi virtuoznimi izvedbami.

Nepozabno silvestrovanje za najmlajše in za odrasle

Silvestrovanje v Brežicah ’23 bo vrhunec prazničnega dogajanja. Otroci bodo svoje novo leto proslavili že dopoldne v starem mestnem jedru. Najprej bodo uživali z Alenko Kolman in njeno prijateljico, na odru pa se jima bo pridružil tudi Dedek Mraz. Točno ob 12. uri bomo skupaj odštevali zadnje sekunde starega leta in prvi vstopili v novo leto. Ob 21. uri pa se nam pridružite na nepozabnem silvestrovanju na prostem z lokalno skupino The Rafters, ustanovljeno s strani domačina Roberta Petana, za glasbeni uvod pa bo poskrbel Dj TAJ.

Ne zamudite zimskega veselja na drsališču

Tudi letos ne pozabite na drsališče pred Večnamensko športno dvorano Brežice, ki bo v decembru vsak dan med 10. in 21. uro odprto za vse, ki si želijo zimskih radosti.

Pridružite se nam in doživite praznični utrip mesta!

Brežice moje prazično mesto 2023

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Visitor center (Water tower Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: Od torka do sobote: 10.00–18.00, nedelje in prazniki: 14.00–16.00

E-novice