Zbirka starin Travnikar

Nazaj

Vitna vas 17, 8259 Bizeljsko

Zbirko sestavljajo orodja in predmeti, ki so jih prebivalci tukajšnjih krajev uporabljali pri vsakdanjem delu: kmetijsko, vinogradniško, mizarsko, kovaško, čevljarsko orodje in drugo. Sestavlja jo okoli 2000 različnih predmetov. Na lokaciji je na voljo avtobusno parkirišče.

Zbirka starin Travnikar

Zbirka starin Travnikar

NaslovVitna vas 17, 8259 Bizeljsko
Telefon+386 (0)7 49 51 552
Mobitel+386 (0)41 871 016
E-mailsrecko.travnikar@siol.net

Zbirko sestavljajo orodja in predmeti, ki so jih prebivalci tukajšnjih krajev uporabljali pri vsakdanjem delu. Sestavlja jo okoli 2000 različnih predmetov.

Zbirko sestavljajo orodja in predmeti, ki so jih prebivalci tukajšnjih krajev uporabljali pri vsakdanjem delu: kmetijsko, vinogradniško, mizarsko, kovaško, čevljarsko orodje in drugo. Sestavlja jo okoli 2000 različnih predmetov. Zbirka se še vedno dopolnjuje, zato je lastnik vesel vsakega novega predmeta, ki ga najde oz. dobi. Na lokaciji je na voljo avtobusno parkirišče.

Predstavitev zbirke:
- Kmetijska orodja in predmeti: stroji in orodja, ki so služili za obdelavo polj, kot so razni železni plugi, sejalnica, ogrebači, okopači, izkopači, obračalniki za seno, lesene brane, komati za konje, vprežne telege in jarmčki, sani, ter različno ročno orodje, ki se je uporabljalo v poljedelstvu, npr. motike, srpi, lesene vile, cepci za mlatenje žita, pajkl, mlatilnica ipd.

- Vinogradniška orodja in predmeti: razne škarje, škropilnice za zapraševanje z žveplom ali z galico v prahu, ročne škropilnice, mlini za grozdje, sadje, brente, škafci, majolike – vrči za vino, pletenke, berivci, leseni sodi, rigli, ključi za odpiranje sodov, lesena preša.

- Obrtniško orodje: šivalni stroji, stroji za čevljarsko obrt, orodja za čevljarsko obrt, orodja za mizarstvo, kolarstvo, sodarstvo, kovaštvo, lesarstvo, žganjekuho.

- Predmeti za gospodinjstvo: razni likalniki, mlinčki za kavo, mlinčki za mletje orehov, lončene posode, metrga, jedilni pribor, sita, nečke, svečniki, tehtnice.

- Ostali predmeti v zbirki: radio sprejemniki, pisalni stroji, telefon, slike, ogledala, gramofon, star denar (bankovci, kovanci) itd. Zbirka se še vedno dopolnjuje, zato je lastnik vesel vsakega novega predmeta, ki ga najde oz. dobi.

Delovni čas:
Za ogled zbirke se je treba predhodno naročiti

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Center za obiskovalce (Vodovodni stolp Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: SEPTEMBER in OKTOBER od torka do sobote: 10.00–18.00, nedelje in prazniki: 14.00–18.00

E-novice

  • Občina Brežice
  • I feel Slovenia
  • Združenje zgodovinskih mest Slovenije
  • Slovenia Green
  • Green & Safe
  • Safe travels