Kovaški muzej Podgoršek

Nazaj

Pišece 9a, 8255 Pišece

Kovaški muzej Podgoršek je v Pišecah. Družinski muzej je urejen v nekdanji kovačiji, v kateri so nekje od 2. polovice 19. stoletja delovale tri generacije kovačev. Družina Podgoršek se s kovaško obrtjo ne ukvarja več, vendar pa pridno skrbi za zbirko kovaških in podkovskih orodij, ki so jih kovači uporabljali pri svojem delu, ter izdelke, ki so nastali na domačem nakovalu in tudi drugod. Gostom, ki zaidejo v to čudovito vas, predstavijo pomembnost kovaške obrti nekoč, ko se je vse še delalo ročno in s pomočjo vprežne živine.

Kovaški muzej Podgoršek

Kovaški muzej Podgoršek

NaslovPišece 9a, 8255 Pišece
Telefon+386 (0)7 495 13 58
Mobitel+386 (0)31 213 787
E-mailpodgorsek.mira@gmail.com

Družinski muzej je urejen v nekdanji kovačiji, v kateri so nekje od druge polovice 19. stoletja delovale tri generacije kovačev.

Kovaški muzej Podgoršek je v Pišecah. Družinski muzej je urejen v nekdanji kovačiji, v kateri so nekje od druge polovice 19. stoletja delovale tri generacije kovačev.

Družina Podgoršek se s kovaško obrtjo ne ukvarja več, vendar pa pridno skrbi za zbirko kovaških in podkovskih orodij, ki so jih kovači uporabljali pri svojem delu, ter izdelke, ki so nastali na domačem nakovalu in tudi drugje. Gostom, ki zaidejo v to čudovito vas, predstavijo pomembnost kovaške obrti nekoč, ko se je vse še delalo ročno in s pomočjo vprežne živine.

Delovni čas:
Maj–oktober: po predhodnem naročilu

Sedež

Turistično–informacijski center

Turistično–informacijski center

Center za obiskovalce (Vodovodni stolp Brežice)
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
+386 40 671 118 vodnik@pmb.si
Delovni čas: SEPTEMBER in OKTOBER od torka do sobote: 10.00–18.00, nedelje in prazniki: 14.00–18.00

E-novice

  • Občina Brežice
  • I feel Slovenia
  • Združenje zgodovinskih mest Slovenije
  • Slovenia Green
  • Green & Safe
  • Safe travels