Vinotoči in vinske kleti

Doživite okuse in arome naših vrhunskih vin

Keltis kmetija Kelhar

Vinograde kleti Keltis na ekološki način obdelujejo na 5 hektarjih južnih in severnih pobočij Bizeljskega. Zaradi dobre kamninske zgradbe tal so vina bogata z minerali. Zahodni vetrovi s hribovja Orlice omogočajo dobro prevetrenost, kar izboljšuje zdravje trt in omogoča kakovosten pridelek. Pridelava vrhunskih vin poteka v novi vinski kleti, kjer je konstantna temperatura, ki omogoča naravno zorenje vin. Vina Keltis so dokaz avtorskega pristopa v vinogradu in kleti ter vsebujejo minimalne količine sulfitov. Velik delež vin je nefiltriran, zaradi tega v sebi nosijo življenje in potencial za nadaljnji razvoj.

Klet Nujec

Obdelujejo 8 ha vinogradniških površin in lahko ponudijo 14 različnih tipov vin. Od belih vin pridelujejo bizeljčan beli PTP, sivi pinot, rumeni muškat, chardonnay, laški rizling, zeleni silvanec in rumeni plavec, ki je bizeljska avtohtona sorta. Od rdečih vin pridelujejo bizeljčan rdeči PTP, modri pinot in modro frankinjo. Ponosni so tudi na rose iz modre frankinje. Sprejmejo lahko do 50 ljudi. Dostopno za invalide.

Vina Varlec

Vinogradniška kmetija Varlec je na vrhu griča v Podgorju, njeni vinogradi se raztezajo okrog domačije. Posestvo obsega približno 9 hektarjev vinogradniških površin in je 20 kilometrov oddaljeno od Brežic. Obiskovalcem ponujajo pokušino in nakup različnih sort vin, ki so značilna za to območje.

Vinoteka Mestna hiša Brežice

V središču starega mestnega jedra Brežic stoji mogočna Mestna hiša. Na policah mestne vinoteke so vam na voljo najboljša vina več kot štiridesetih posavskih vinarjev, primerna za vse okuse in priložnosti. Vsa vina iz mestne vinoteke lahko degustirate, po naročilu pa za vas pripravijo tudi vodeno degustacijo s someljejem in prigrizki. V vinoteki skrbno hranijo tudi vsakoletna zmagovalna vina izbora »Županovo vino«. Zraven je električna polnilnica za avtomobile.

Vinotoč Hiša pesmi in vina – Sagmeister

Na kmetiji se ukvarjajo z ekološkim vinogradništvom in vinarstvom. Pridelujejo kakovostna in vrhunska vina s certifikatom za ekološka vina. V ponudbi imajo vina Ambasador belo, Ambasador rdeče, beli pinot, rumeni muškat, rose, modro frankinjo, ledeno vino, penine in suhi jagodni izbor, pridelana po klasični metodi. Za obiskovalce je poskrbljeno, da ne odidejo lačnih ust in ujamejo sončne žarke v kapljicah rujnega vinca. Ob pokušini skupaj zapojejo in tudi zaigrajo, saj je pesem v rodbini prisotna že generacije.

Vinotoč Prah – Vitovec

Vinotoč Prah stoji ob Podgorjanski vinski cesti. Na kmetiji pridelujejo cviček ter nekatera druga rdeča in bela vina. Gostom ponudijo strokovno degustacijo vin, v hramu zraven vinske kleti pa imajo na voljo prostor za pogostitev večjih skupin. Po dogovoru postrežejo tudi z domačim narezkom.

Vinska klet Istenič

Vinska klet in turistični objekti družine Istenič so v Stari vasi na Bizeljskem, 14 kilometrov iz Brežic, ob glavni regionalni cesti Brežice–Podčetrtek. Družina že 50 let prideluje penine po klasični metodi. V njihovi kleti si lahko ogledate proizvodni proces, v degustacijski dvorani pa lahko penine tudi poskusite. K peninam ponudijo hladne narezke, po dogovoru pa tudi tople jedi. Na voljo je nova klimatizirana festivalna dvorana z 200 sedeži, primerna za poroke in ostale večje dogodke. V prestižni vili je tudi šest sob in restavracija za svečane priložnosti. Pri Turistični kmetiji Istenič je električna polnilnica za avtomobile.

Vinska klet Molipachi

Ko pride čas, začneš proizvajati vina in upaš, da bo dobrota v njih živela večno. Je smisel v dobroti ali v večnosti? Ko spregovorijo angeli na dnu mojega kozarca, govorijo o dobroti in o večnosti. Vinsko klet Molipachi odlikuje prostornost, sproščen ambient in domačnost. Izkušnja degustacije njihovih vin je vrhunska in jo priporočamo vsem zahtevnim ljubiteljem vina. Sprejmejo vas po dogovoru. Pri njih se boste počutili kot doma. Vinska klet Molipachi je dostopna tudi za invalide. Sprejemajo skupine do 20 ljudi.

Vinska klet Wisell – Grad Bizeljsko

V skoraj 50-letni tradiciji vinogradništva družine Klakočar-Wisell in 30.000 trtami lastne ekološke obdelave vam s ponosom ponujajo pestro in neponovljivo izbiro odličnih vin rednih trgatev in vseh vrst krasnih predikatov. Vina za vsak okus in priliko! V vsakoletni ponudbi pa je seveda tudi – sicer že redka, ampak zelo zanimiva – stara avtohtona sorta rumeni plavec. Ob pokušini njihovih vin v čudoviti rustikalno urejeni grajski kleti (60 sedišč) boste zlahka izbrali vino za vsako priložnost. Vinotoč Wisell ima odprta grajska vrata med vikendi, prazniki oz. po dogovoru in predhodnem naročilu – zaželeno predvsem za večje skupine. Prisrčno vabljeni, da pokukate v njihov svet, ker: “Življenje je prekratko, da bi slabo vino pili!”

Vinski hram – vinotoč Berkovič

Najstarejši vinski hram na Bizeljskem se ponaša z letnico 1722, čeprav naj bi bil po raziskavah še starejši. Leži v okolici Bizeljskega, obdan z vinogradom. V starem hramu je prostora za 50 ljudi. Gostom ponujajo degustacijo vin, napovedanim gostom pa tudi večerje ali narezke. Prostor je primeren tudi za zaključene družbe.

Restavracije

Od Michelinovega krožnika do izvrstnih lokalnih dobrot

Repnice

Raziščite jame na dnu Panonskega morja

Zabava

Začutite utrip destinacije z obiskom prireditev

Golf

Uživajte v sproščujoči igri golfa

Ribolov

Uživajte v ujetju raznolikih vrst rib