Kolesarjenje

Odkrijte Brežice in okolico s kolesarskega sedeža

Vsem, ki si želite Brežice in čudovito okolico ogledati hitreje in razgibano, priporočamo, da se na izlet odpravite s kolesom. Odločite se lahko za lenobno vrtenje pedal ali pa za zahtevnejši izlet v osrčje okoliškega hribovja. Ob poti si lahko ogledate marsikatero znamenitost.

Če si želite vodenega kolesarskega izleta, lahko za vas organiziramo tudi izlet po razgibani pokrajini s kolesarskim vodnikom. V kolikor nimate kolesa, si ga je pri nas možno tudi izposoditi.

Izposoja električnih koles

Izposoja električnih koles za individualno raziskovanje vinorodnih okolišev in destinacije Čatež & Brežice. Več informacij o izposoji na spletni strani: wwwvisitbrezice.com.

Kolesarjenje, svetovanje, vodenje

Širše območje Posavja ponuja obilo možnosti za kolesarjenje. Posavje lahko odkrivate po glavnih ali stranskih manj prometnih cestah; lahko se podate na cestno ali gorsko kolesarjenje. Poti so primerne tako za začetnike in občasne kolesarje kot tudi za izkušene rekreativce. Na pot lahko greste sami in si pomagate s Turistično-kolesarskim vodnikom Kozjansko, Posavje, Dolenjska ali pa v spremstvu izkušenega vodnika Borisa Papaca, ki ponuja individualno ali skupinsko vodenje. Posebej zanimivi so kombinirani skupinski izleti s kolesi in spustom s kanuji po reki Krki.

Z električnim kolesom po sromeljskih gričih

Sredi vinorodne pokrajine, le streljaj od mesta Brežice, kjer poteka tudi pohodniška sromeljska Pot vina in sonca, si lahko privoščite malo drugačno sprostitev in uživanje v lepotah narave. V turističnem društvu Sromlje, natančneje v Turističnem centru in okrepčevalnici Kranjčič Ana vam ponujajo vožnjo z električnim kolesom po čudovitih sromeljskih gričih. Z električnim kolesom boste lažje premagovali razne poti, tudi tiste najzahtevnejše. Električno kolo je čisto in zeleno prevozno sredstvo, primerno za vse starostne skupine in vse rekreativne kolesarje ne glede na njihovo fizično pripravljenost.

Restavracije

Od Michelinovega krožnika do izvrstnih lokalnih dobrot

Repnice

Raziščite jame na dnu Panonskega morja

Zabava

Začutite utrip destinacije z obiskom prireditev

Golf

Uživajte v sproščujoči igri golfa

Ribolov

Uživajte v ujetju raznolikih vrst rib